Властите в Гърция: Никакво пътуване по селата и срещи с приятели

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа
17 апр 2020 13:46, Елка Василева
40
Властите в Гърция: Никакво пътуване по селата и срещи с приятели
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на COVID-19.

"Никакво пътуване по селата и срещи с приятели", разпореди заместник-министърът на обществения ред Никос Хардалиас.

През последното денонощие са регистрирани само 15 нови случаи на заразени с коронавирус, подобрява се състоянието и на голяма част от настанените в болница, съобщават от здравното министерство в Атина.

Още по темата

В южната ни съседка полицейски екипи проверяват навсякъде причината за излизане на хората - с декларация и лична карта се позволява само излизане за снабдяване с хранителни продукти. В търговските обекти се спазва задължителната дистанция под контрола на властите, предаде БНР.

Излизането от областните градове е позволено само в случай на крайна необходимост и то с разрешение на властите. Глобата за нерегламентиран опит да се напусне населеното място нарасна от 150 евро на 300 евро.

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа. За нерегламентирано пътуване се налагат глоби, като номерата на автомобила се свалят за два месеца. От Министерството по защита на гражданите предупреждават, че е в сила забраната дори за посещения при съседи и приятели.

Главата на гръцката православна църква архиепископът на Атина Йероним отправи обръщение към миряните за смирение и пълно подчинение на властите. Църквите са затворени, охраняват се от полицаи.

Телевизионните канали излъчват Света литургия за Велики петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Най-добре ще е както са затворили София да не ги пускат тези дето са излезли един-два месеца.
25
2
 
20
 
! Отговори
MR Buch преди 4 години
Стига глупости, на гърците им причиниха неходене на църква, нещо което вие няма как да разберете, защото не знаете колко са набожни в Гърция. Мерките в Гърция са като тези в България , С ЕДНА ГОЛЯМА РАЗЛИКА. в България се прибраха 200 хиляди гастербайтери и разнясат кой каквото може, тепърва ще им сърбаме попарата, защото няма организация... Сега и да си седя в къщи и да си ходя на разходка все тая, какво значение има това че спазвах стриктно последния месец мерките?
24
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 4 години
Някои политици търсят в кризата политически дивиденти , но това "работи" срещу тях !
23
3
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
Защо някои тласкат хората у нас към зараза ? !
22
5
 
19
 
! Отговори
тя преди 4 години
Навсякъде мерките са по- строги от нашите , а тук само пищят !
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко се е намесил и там.Според умниците...на Болен и Дългуча от Учиндол.
20
9
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
до 9:Гърците Бели? откога Суданците и Етиопците станаха Бели? тея не бяха ли от Африка както и Гръцките им братя
19
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де народе- самоубиец ТИ защо не спазваш ограниченията които Мутафчийски предлага, а се пениш от яд, че Гърците преодоляват кризата? Не сте народ това е истината, кой с главата си ще тръгне да бие гюбеци по време на чума? Кой ще убива близките си зарад една- две пиянскопрофански нощи, това не е Великден, а НЕНОРМАЛЩИНА ПО БУЛГАРСКИ!
18
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега гледам мои съседи приготвили 10-ина чанти и детето в колата"къде бе? На село!" Върнаха се след 30 минути,евала на полицията във Варна!То бива бива простотия ама!!Браво!
17
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоталитаризъм в пълна сила.
16
2
 
33
 
! Отговори
Тита преди 4 години
Наше село се напълни от вчера.Мислих си ,че съм далеч от големия град, излизам си в градинката, работя си под звуците на птички и пчелички... и се оказа, че градът дойде при мен:)))
15
8
 
8
 
! Отговори
Пророк преди 4 години
До славянинСкоро.Омразата на двете групи една към друга нараства с часове.2 3 месеца и бабите рязко ще забравят генерали, вируси и подобни.
14
2
 
42
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Е, това е! А при нас, снощи селяните тъкмо пристигнаха в селата, жените замесиха козунаците, мият и боядисват яйца, мъжете пият бира със съседите и им разказват колко хубаво е в столицата, дето са под наем, и хоп - затвориха София.
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия скоро ще избухнат. Манталитетът име като на наште ***.
12
1
 
4
 
! Отговори
galya преди 4 години
да,така е,но тази мярка е приета и очавена в началото на седмицата
11
7
 
22
 
! Отговори
FarAwayMan преди 4 години
До славянинСтрува ти се... още по-строги мерки бяха приложени във Франция, Италия, Испания, Белгия... За съжаление закъсняха.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арма-гдон,2020 ней-збежен
9
18
 
6
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Не знам дали само на мен така ми се струва, ама подобни мерки се прилагат най-вече в православни държави - Гърция, Македония, Сърбия, малко по-меки в България, Русия, Украйна!
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,този тотален контрол важи само за бели и православни в Гърция!Клетите бежанци си шетат необезспокоявани!Църквите затвориха,ама на джамиите не им изнася...
7
31
 
13
 
! Отговори
славянин преди 4 години
На хората по цял свят вече им дойде до гуша от репресиите на властта и резултатът ще бъде глобална революция срещу нея! Въпрос на време и то не много! Както обича да казва един известен активист - ''въоръжавайте се и то не само с овче търпение''!